Nyitófesztivál Koprovinicában

A nyitófesztivál

2017. június 30. és július 2.

Kapronca városában került megrendezésre 2017. június 30. és július 2. között a SpotOverBorders nyitó fesztivál. Több mint 300 érdeklődő jelent meg az eseményen különböző sport klubokból, egyesületekből és iskolákból, de számos helyi lakos is érdeklődött az esemény iránt

A program a Cerine Városi Uszodában röplabdával és úszással kezdődött. A sport események mellett kulturális programok is megrendezésre kerültek például a Motives od Podravina, ami egy régi tradicionális kézműves és népművészeti vásár.A programsorozatnak keretet adva a megnyitót már a pénteki napon megtartották. A második nap a hivatalos megnyitó ceremóniával kezdődött, ami után a challange cup került megrendezésre. Ezen a versenyen 8-10 fiatal (14-17 éves) érkezett az összes partner városából (Csazma, Hévíz és Zalaegerszeg) azért, hogy rész vegyen a versenyen. Meg kellett mutatniuk a tehetségüket atlétikában (váltófutás 4x100m), utcai kosárlabdában, fociban és tollaslabdában. A nyertes Kapronca városa volt 18 ponttal, a második helyezés Hévizé volt 17 ponttal, a harmadik Zalaegerszeg 13 ponttal és Csazma városa negyedik 8 ponttal.

A bajnoksággal párhuzamosan, különböző sport klubok kerültek bemutatásra Kaproncából, amelyeknek a bemutatásba a versenyzőket is bevonták. Az érdeklődöknek lehetőségük nyilt, hogy különböző sportokat próbáljanak ki például zumbáztak, illetve a legfiatalabb résztvevők bemutatták , hogy mit csinálnak a Small Spot Schoolban. Ezután, az este barátságos tennisz, kosárlabda, kézilabda és foci meccsekkel folytatódott.

A záró nap (július 2.) inkább a gasztronómiai és kulturális eseményekről szólt, viszont akik a sportokat kedvelték azok biciklivel felfedezhették a várost és annak környékét . Összességében a 3 napos fesztivál alatt a látogatóknak lehetősége volt arra, hogy számos sport, gasztronómiai, kulturális és zenei eseményen vegyenek részt.

A SportOverBorders projekt keretében jó pár program fog megvalósulni, ami az Európai Regionális Alap és az INTERREG VA Magyarország-Horvátország  Határon Átnyúló Együttműködési Program ad lehetőséget. Kérlek kövess minek Facebook oldalunkon vagy nézd meg a weboldalunkat a legújabb hírekért.

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak

Interreg Európai Regionális Fejlesztési Alap Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak