Holnap kezdődik a SportOverBorders projekt második edzőtábora, melyen 14 és 20 év közötti, kézilabda iránt érdeklődő fiatalok vehetnek részt Hévízről, Zalaegerszegről, Csázmáról és Kaproncáról.

A SportOverBorders edzőtáborok célja, hogy a sport eszközével lebontsák a nemzeti, nyelvi és kulturális határokat, ezáltal pedig közelebb hozzák egymáshoz a határ két oldalán élő fiatalokat. Ennek érdekében a közös edzések mellett a résztvevők interaktív horvát-magyar nyelvórák, valamint különböző kulturális programok segítségével ismerkednek meg egymás kultúrájával. A diákok betekintést nyernek Hévíz város turisztikai és balneológiai életébe is, majd megmártóznak Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tavában, a Hévízi Tófürdőben.

Egy sportolónak különösen fontos, hogy tisztában legyen a sportrehabilitáció fogalmával, az aktív sportolói tevékenység során előforduló kisebb-nagyobb sérülések különböző gyógykezelésével. Hévíz számtalan terápiás módszert kínál, néhánnyal a tábor keretében a diákok is megismerkedhetnek. A tábort záró hétvégi ifjúsági kézilabda bajnoki mérkőzésre a csapatok különböző erősítő, nyújtó edzésekkel, gerinctornával, illetve sportversennyel és speciális kézilabda edzésekkel készülnek fel.

Kövesd nyomon a tábor életét a SportOverBorders Facebook és a @sportoverborders Instagram oldalán.

A sporttáborok következő állomása áprilisban a horvátországi Csázma lesz, ahová a labdarúgás iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várják.

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak

Interreg Európai Regionális Fejlesztési Alap Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak