Drugi kamp projekta Sportoverborders počinje sutra, sudjelovanjem mladih od 14 do 20 godina zainteresiranih za rukomet. Sudionici dolaze iz Heviza, zalaegerszega, Čazme i Koprivnice.

Cilj SOB kampova je rušenje nacionalnih, jezičnih i kulturnih prepreka u sportu, zbližavanjem mladih sa obje strane granica.

Kako bi se postigao taj cilj, sudionici će imati mogućnost upoznati se sa kulturom kroz interaktivne hrvatsko-mađarske jezične tečajeve te kulturne programe. Sudionici će dobiti uvid u turistički i balneološki život Heviza, a zatim se kupati u najveće europskom termalnom jezeru Heviz.

Sportaši moraju biti svjesni važnosti odmora/rekuperacije, zbog mogućnosti manjih i većih povreda tijekom sportskih aktivnosti.  Heviz nudi niz terapeutskih metoda s kojima će se sudionici imati mogućnosti upoznati u kampu.

Timovi će se pripremati za rukometno  natjecanje koristeći vježbe snage, istezanja, stabilizacije kralježnice, kao i sportskim natjecanjima i rukometnim treninzima.

Pratite život u kampu putem facebook stranice Sportoverborders te putem Instagram profila @sportoverborders.

Slijedeći kamp će biti u travnju u Čazmi, Hrvatska. Jeste li dovoljno mladi i zainteresirani za nogomet? Ako je odgovor pozitivan, prijavite se!

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak

Interreg Európai Regionális Fejlesztési Alap Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak